Sider

torsdag den 7. juli 2011

Jordbær/rabarber saft



Der er ikke noget bedre end et iskoldt glas saft på en hed sommerdag. Denne saft er også yderst delikat med hvidvin og danskvand (1/3 af hver). Er det svært? Overhovedet ikke.

Du skal bruge:

- 1 kg. frugt (ca. 50/50 mellem jordbær og rabarbar, men hvis du har flere bær, er det helt ok)
- 700 g sukker
- 6 dl. vand

  • Frugten vaskes grundigt og kommes i en gryde med sukker og vand.
  • Koges i ca. 40 min.
  • imens rengøres 2 flasker grundigt, og skoldes med kogende vand.
  • Kom en anelse atamon eller en form for alkohol i flaskerne ex vodka for at desinficere.
  • Hæld hele molevitten gennem et klæde. Dette kan tage et par timer hvis du vil have en klar saft og derfor ikke presser saften igennem, eller 5 min. hvis du vil ha en som min :o)
  • Kom den færdige varme saft på flasker og luk.

God Fornøjelse















1 kommentar: