Sider

mandag den 15. oktober 2012

Marmoreret Brownies m. Cream Cheese og Chili


Mit formål med denne kage er at vække vores smagsløg, og sende vores hjerne lidt på arbejde.
I kagen vil der både være smage som sødt, salt, bittert og surt, men også et lille spark fra chilien der løfter hele kagen op til nye dimensioner og giver en sensorisk oplevelse.
Jeg har valgt at benytte en 70% chokolade, da en kraftigere vil virke for dominerende og nogle af smagsnuancerne vil gå tabt.
Man kunne sagtens blande cream cheese'en i dejen, men synes kagen opnår en mere kompleks smag adskilt, og så ser det smukt ud :)

Ingredienser:


100g mandler
245 g 70% chokolade
150 g smør
350 g rørsukker
5 æg
1/2 - 1 frisk rød chili
1/2 dl. espresso el. stærk kaffe
75 g mel
50 g god kakao
1/2 pk philadelphia
1 spsk flormelis
smages til med citronskal samt saft


  1. Tænd ovnen på 100 grader og rist mandlerne i 15 min.
  2. Smelt smørret og chokoladen sammen over vandbad eller i mikroovnen.
  3. Pisk æg og sukker luftige.
  4. Chokoladesmøret piskes sammen med æggemassen til en homogen masse.
  5. Kaffen røres i.
  6. Bland kakao og mel, og sigt det i dejen.
  7. Hak chilien fint og mandlerne groft og rør begge dele i dejen.
  8. Smør eller læg bagepapir i en bradepande (ca. 20 x 30), og hæld dejen ud deri.
  9. Rør cream cheese'en cremet med flormelis, citronskal og saft, og puttes i en sprøjtepose (evt. i en alm. frysepose)
  10. Klip et lille hul i posen og sprøjt cremen i striber fra side til side i dejen som en slange, og prøv at sprøjte cremen lidt ned i dejen, så den ikke kun ligger i overfladen. 
  11. Tag en stikkepind eller lign. og før den igennem striberne så et kønt mønster opstår (se billede).  
  12. Kagen bages midt i ovnen i ca. 20-25 min. ved 175 grader i varmluft. 
  13. køles helt af før den nydes med en god kop kaffe eller en kugle vanilieis

Bon appetit!!! 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar