Sider

fredag den 3. december 2010

Julen nærmer sigJulen nærmer sig med hastige skridt, og der er en masse, der skal nås inden kalenderen viser d. 24. Dec. Det er efter min mening den bedste måned i året, og må vidst kalde mig selv for et rigtigt juledyr. Der er bare så meget godt ved denne tid, at jeg har svært ved at forstå hvordan folk ligefrem kan hade den...
December er for mange forbundet med stress, og det vil være en løgn at sige der heller ikke sneg sig lidt stress og jag ind i min jul, men synes for det meste det er af den gode slags. Den hvor man har gang i en masse ting, og er helt høj på forventningerne til det man laver, eller hvem man laver det til.
Vi kan vidst alle blive enige om at det ekstra nemt at komme i den rette stemning, detop denne dec..
Lige nu ligger sneen en endnu tykkere dyne ude for mit vindue, og med lidt varmt i koppen, et starinlys der skinner og Bing Crosby der synger "White Christmas" over højtalerne, ja så må selveste nissehaderen da glemme de små dæmoner/hitler, og nyde øjeblikket som det er.
For for mig er det ikke religion, gaver, nisser eller julemænd der er de afgørende faktorer for julen. Nej for mig betyder julen, hygge, varme, kreativitet, familie, venner, mad og det allervigtigste tradition. Tradition er altafgørende for mig. At vi henter juletræ d. 2. dec. At vi har adventskrans, kalenderlys, julekalender og brunkager. Vi mødes med hele familien til en god julefrokost, og så selvfølgelig juleaften, hvor kun ganske få ting må gøres anderledes. Vi går i kirke sammen, vi pynter træet, ser disneys juleshow. Min bror og jeg går op på vores værelser efter måltidet så vores forældre kan tænde træet og når vi kommer ned udbryder vi "næh, nej jamen hvor er det dog kønt". Alle de ting må simpelthen ikke laves om, da disse traditioner er grundpilen for, at det kan blive en rigtig jul for mig.

1 kommentar:

  1. Jeg fandt lige den her på en psykologs hjemmeside: http://www.psykisksundhed.dk/stress
    Hvad er stress og behandling af stress, jeg synes det er meget interessant.

    SvarSlet