Sider

fredag den 3. december 2010

Hindbær karameller



Mange tror at det er nærmest en videnskab at lave sine egne flødekarameller, men det er efter min mening en myte. Her er en opskrift på nogle hindbær-karameller hvor du ikke engang behøver et termometer. Jeg garantere at alle kan lave den, og hvis du ikke er så meget til hindbær kan du sagtens bruge andre bær, f.eks. brombær.

Du skal bruge:

2 dl. frosne hindbær (100 g)
1 ½ dl. piskefløde
2 ½ dl. sukker (210 g)
1 spsk. lys sirup

Fremgangsmåde:

1. Beklæd en firkantet form med bagepapir ca. 15 x 15 cm. ex. en franskbrødsform.

2. Hak de optøede bær med en stavblender eller foodprocessor. Hvis man ikke har, kan man komme bærrene i en pose og mase dem.

3. Rør fløde, sukker og sirup sammen med bærrene i en bred gryde.

4. Bring i kog og lad massen koge ved middelvarme til den opnår 120 grader. Hvis man ikke har et termometer, kan man tage en smule af sin masse og komme i et koldt glas vand. Hvis karamelmassen bliver opløst i vandet er den ikke klar, men hvis den bibeholder sin facon og dumper ned på bunden er den klar.

5. hæld den varme masse ned i formen og lad den køle af.

6. klip eller skær de afkølede karameller ud i passende firkanter, og iklæd dem cellofan eller bagepapir (se billede

TIP: du kan få cellofan hos din lokale blomsterhandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar