Sider

søndag den 19. september 2010

Bruchetta med kantarel


Bruchettas er en italiensk antipasto der betyder "før måltidet". Det er et sprødt stykke brød med lidt fyld på, som man lige kan "hapse" med fingrene. Det er derfor vigtigt ikke at overfylde brødet, da det skal være delikat. Ved godt man kan finde på gode undskyldninger for at åbne en lækker flaske rødvin, men her er altså en rigtig god en af slagsen. Disse bruchettas smager simpelthen fantastisk med et godt glas rødvin til, vil næsten gå så langt til at sige det er nødvendigt, for den totale smagsoplevelse.
Det er ikke grænser for hvad du kan fylde på disse brød med, jeg laver dem tit med finthakkede løg/tomat, tomatpuré/gedeost/basilikum i ovn eller spinat/feta/hvidløg på panden med parmesan over. Men som sagt alt er muligt, så brugt jeres ynglings ost, pølse, kød eller grøntsag. Men nu er det jo svampetid, så hvad var mere nærliggende end en bruchetta med kantareller.

Du skal bruge:

  • Brød, gerne daggammelt
  • 3-4 håndfulde kantareller
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. fløde
  • Citron
  • Parmesan (fra et helt stykke)
  • Salt og peber
Fremgangsmåde:
  • tænd ovnen på 200 grader, skær brødet tyndt ud og læg på en rist. Skal ca have 10 min. i ovnen til det er helt sprødt.
  • Kantarellerne må helst ikke skyldes, da de suger meget væske til sig, så den bedste måde er ved at børste al jord og snavs af. De værste svampe sker der nu ikke noget ved at skylde dem en anelse.
  • Hak hvidløg fint og svits dem kort i en pande med olivenolie.
  • Efter kort tid, kom da svampene ned til hvidløget.
  • Efter et par minutter hæld ganske lidt fløde ved, og smag til med salt og peber
  • Nu er det tid til anretningen.
  • Læg svampene på brødet, dryp med lidt citronsaft og riv parmesanost over.
TIP: Du kan tilføje en anelse fint hakket røget bacon, som skulle komme i med hvidløget.
Det giver en mere kraftig smag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar