Sider

lørdag den 14. maj 2011

Ramsløgs-falafelMange tror falafel er et svært og tidskrævende projekt. Jeg troede det samme, så blev positivt overrasket over letheden over at lave sine egne små kikærte-deller. Falafel menes at stamme fra Egypten (ta'amiya) hvor koptere hævner at have lavet de første retter med kikærter, dog er bevismaterialet mangelfyldt. Senere er de små runde kugler rejst igennem østen hvor falafelen blandt andet er blevet en af Israels nationalretter. Nu findes falafel over hele verden og er blevet en naturlig del af street food miljøet, hvor falafelen bruges som et substitut til kødet.

Opskrift:

  • 100 g. Kikærter udblødte natten over (husk de vokser sig til dobbelt størrelse)
  • 10 blade ramsløg ( eller 2 fed hvidløg)
  • 1 stort løg
  • en god håndfuld bredbladet persille
  • spidskommen, salt og peber
Vigtigheden i en falafel er, at de rå kikærter bliver emulgeret med løget så man får en falafel og ikke 1 mil. når man smider den ned i den varme olie. Derfor hav lidt tålmodighed med blendningen.

  1. Hak det hele i en foodprocessor/stavblender lidt af gangen.
  2. Tilføj spidskommen, salt og peber og smag til.
  3. varm olien op (ca. 2 cm. olie), og test med en lille falafel delle, og olien er varm nok, og om blandingen er tilstrækkelig emulgeret. Hvis dellen bliver opløst i olien, blend da noget mere og tilføj evt. tahin eller kikærtemel.
  4. Når dellerne er gyldne lækre (ca. 2 min. på hver side), læg dem da på fedtsugende papir og smid dem straks i et pitabrød eller bare i din mund med et skvis lime på.
Mums!!!Ingen kommentarer:

Send en kommentar