Sider

søndag den 30. januar 2011

En God Værtindegave


Ja, må indrømme at denne opskrift skulle have været lagt ud i December. Men da jeg af gode grunde ikke nåede det, kunne jeg simpelthen ikke vente til næste jul med at dele den med jer. Så ved at ændre titlen "Lækkert Julekonfekt" til "En God Værtindegave", Er der intet problem i at udgive den i slutningen af Januar :o)

Du skal bruge:
  • Rå marcipan
  • Jumbo rosiner
  • Groft/mellem hakket nødder (ex. hassel, mandel el. pican)
  • En skvat god Rom el. Sherry (jeg bruger 23 års Zacapa fra Guatemala)
  • Mørk (min. 70%) og hvid chokolade (mere mørk end hvid)
Sådan gør du:
  1. Hæld rom over rosinerne og stil dem ved stuetemperatur natten over (i hvert fald et par timer)
  2. Nu skal nødderne og rosinerne "masserers" ind i marcipanen og det er en smagssag hvor groft du ønsker teksturen. Personligt kan jeg godt lide hele rosiner og mellem hakket nødder.
  3. Form marcipanen til firkantede pakker der ikke er for store.
  4. Chokoladen skal være tempereret da chokoladepakkerne ellers vil få en kedelig grå overflade, og mangle den knasende effekt når man bidder iden. Hvad der præcis sker ved en forkert temperering er en kompliceret sag, men kort og godt er det chokoladens krystaller der skal bevares under en smeltning. Helt rigtigt skal man under præcise forhold smelte chokoladen til en vis temperatur, køle den lidt ned igen, op igen under jævn bevægelse. Så indviklet behøver det heldigvis ikke at være læs med her:
  5. Tag ca. halvdelen af din mørke chokolade og smelt i mikroovn eller over vandbad. hak den anden halvdel fint og smelt den nede i den smeltede halvdel. Sådan, nu er det en tempereret chokolade, hvor i hvertfald halvdelen af din chokolade har de bevarede krystaller.
  6. Dyp dine marcipan-pakker i chokoladen med en gaffel, og læg dem på en bakke/skærrebræt/plade med et stykke bagepapir. Læg dem i fryseren eller køleskabet i 5 min. så de får et chok.
  7. Smelt imens den hvide chokolade. den behøves ikke at blive tempereret. Og kom den ned i en lille frysepose.
  8. Når chokoladen på pakkerne er tørre, kan du tegne på dem med den hvide chokolade (husk at klippe et lille bitte hul) se nedenfor:

Det kræver lidt øvelse, men et godt råd er først at lave et kryds, og så sløjferne i en bevægelse. Kast dig ud i det, det er ganske underholdende..

Hvis du giver nogle videre i gave, kan du pakke dem fint ind i en æske foret med silkepapir.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar