Sider

lørdag den 1. maj 2010


Advarelse: sidste chance for guldæg

Foråret er rigtig over os, og et af tegnene på at dagene bliver længere og varmere, er blandt andet at man nu kan købe stenbiderrogn hos ens fiskemand.
En af grundene til det ikke er mindre end en gudespise, må være at det kun er i en begrænset periode man kan købe dem. Dette gør, at når man går forbi sin fiskehandler og som refleks kigger ind af vinduet, ser for første gang det år de gyldne perler blandt rødspætter og torsk, ja Der ved man at foråret rigtigt er kommet til Danmark..
Den anden grund til det er så fantastisk er den unikke smag, der i kombination med det ristede brød, cremefraiche og fint hakket rødløg gør smagsoplevelsen helt og igennem gennemført.
Da stenbiderrogn er sessionbetinget, findes de kun i en kort periode og denne periode er ved at være slut. Så tag din pung og nøgler og løb ned og få dine helt egne guldæg..
Her er en lille nem opskrift på klassiske stenbiderrogn med et lille twist.


Du skal bruge:

- Fuldkornstoastbrød

- stenbiderrogn (renset)

- cremefraiche

- rygeost

- mayonnaise

- purløg

- rødløg

Rist dit brød enten i ovnen eller en brødrister.
mix 50/50 cremefraiche og rygeost, med en anelse mayonnaise.
anret som på billedet (tip: smør lidt dressing på brødet så rognene "hænger" bedre ved)
lidt salt og peber på, og drys rødløg og purløg på til sidst..

Mere enkelt og genealt kan det ikke blive...

God fornøjelse




1 kommentar:

  1. hej lotte, jeg er lidt ked af, at jeg dette forår ikke får smagt dine guldæg, lyder så fantastisk lækker.

    SvarSlet