Jordbær med fløde er en velsmagende klassiker. Men måske bliver du også en anelse træt af den efter 10. dag?? Jordbær-sæsonen er netop nu over os, og mulighederne for de røde bær er mange. Her er en af mine favoritter, der vil slå benene væk under dine gæster. Jordbær i en marengsrede med en cremet mascarponecreme på toppen. Denne dessert er netop god, da man kan forberede meget af den på forhånd, der medføre mere tid sammen med gæsterne.
Marengsreder:
- 3 æggehvider
- 150 g. flormelis
- sprøjtepose med stjernetyl
- Pisk hviderne lidt stive (10 sek.)
- Kom sukkeret i og pisk til massen er sej (ca. 7-10 min.)
- Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt mellemstore reder ud på et bagepapir.
- Bag rederne i ovnen ved 70 grader i 1 1/2 til 2 timer. (hvis de begynder at få farve, skru da ned for varmen.)
Mascarponecreme:
- 3 æggeblommer (hvis æggene er øko og friske, kan jeg ikke se nogen grund til at de skal være pastoriseret, da rå æg netop er blevet frikendt for salmonella.)
- 2-4 spsk. mascarpone
- Smages til med flormelis (ca. 50 g)
- Pisk blommerne lyse og luftige (ca. 5 min.)
- Tag en smule af æggemassen over i mascarponen og rør det sammen.
- Tag mascarponemassen tilbage over i æggene og tilsæt lidt flormelis gennem en si for at undgå klumper
- Vend hele molevitten stille sammen, så luftmassen bevares.
- Smages til..
Jordbær:
- Flotte danske nyplukket jordbær (500 gram.)
- Evt. en god likør eller lignende bærene kan trække i et par timer.
Alle tre dele sættes sammen som på billedet, lige før den skal serveres. Husk det skal være lækkert og elegant, derfor undgå at overfylde tallerken.
God Fornøjelse :o)
ser jo ganske lækkert ud
SvarSlet