Sider

mandag den 18. juli 2011

Kanelknuter



I disse dage, hvor regnet så småt har erstattet solens stråler, skal der noget til at holde humøret oppe. En idé kunne være disse norske kanelsnurrer/knuter der minder om de danske kanelsnegle. Opskriften er tyvstjålet fra Claus Meyer dog med et par personlige justeringer. Han har hugget opskriften fra den norske bager Morten Schakenda der efter signende skulle være den bedste. Det er også ham der har lagt en youtube video ud om hvordan disse snurrer skal snurres..

Du skal bruge til 16 stk.:

5 dl. kold sødmælk
50 g. gær
1 stort æg
1 kg hvedemel (mel kværnet vha. en stenkværn er yderst velegnet (er ikke helt hvidt))
150 g sukker
15 g havsalt
7-10 g gram stødt kardemomme (meyer bruger 12 g.)
150 g. smør

Fyld:
125 g blødt smør
125 g sukker (helst rørsukker)
2 spsk. stødt kanel

Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
lidt perlesukker til at drysse med

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæret ud heri. Tilsæt æg, mel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er glat, blank og slipper skålen. (ifølge meyer tager dette 20 min. ved medium hastighed, men da min rørmaskine ikke kunne klare dette, kan 10 min. også gøre det)

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen. Dejen æltes nu i ydeligere 20 min. (Her var min maskine LIGE ved at takke af, og begyndte at ryge, så mindre kan altså også gøre det)
Lad dejen hvile i lunt i 1 1/2 time med et klæde over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt.
smør smørret ud på dejen og drys med sukker og kanel og gnid det ind i smørret. (her tror jeg det er en god idé at holde sig til opskriften, da jeg rørte remoncen sammen og smurte ud. Det var ikke helt nemt at få delt ud, så vil holde mig til meyers opskrift næste gang)

Fold dejen så den får tre lag, og rul ud igen forsigtigt så den får størrelsesforhold 30 cm bred og 50-60 cm lang. Skær den ud i 16 strimler, og fold som vist på følgende link:

http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368

Læg snurrende på to bageplader med snoringerne opad, og lad dem hæve i et par timer.
Pensl kanelknuterne med æg og drys med perlesukker. Knutterne bages ved 200 grader C i ca. 12-14 minutter.

Kanelknutterne kan med fordel fryses ned, og kommes i ovnen i 10 min. før servering. På den måde er du altid forberedt på uventede gæster :o)

God Fornøjelse...

Ps: Den længere arbejdstid betaler sig i smag og konsistens








fredag den 15. juli 2011

Strawberry Dreaming (English)



Meringue nests:
  • 3 egg whites
  • 150 g icing sugar
  • Pastry bag with a star tip

Whip the egg whites until slightly stiff (10 sec.)
Add the sugar and whisk until the mixture is sturdy (about 7-10 min.)
Put the mixture in the bag and form the nests on a cookie sheet.
Bake the nests in the oven at 212F (100C) for 1.5 to 2 hours. (If they start to go brown, turn down the heat.)

Mascarpone cream:
  • 3 egg yolks (if the eggs are organic and fresh, I cannot see any reason why they should be pasteurized)
  • 2-4 Tbsp. mascarpone
  • Icing sugar (approx. 50 g, 1.8 oz)
Beat the yolks light and fluffy (about 5 min.)
Take a bit of egg-mixture into the mascarpone and stir them together.
Take the mascarpone-mixture back to the eggs and add some of the icing sugar (through a sieve to prevent lumps)
Mix it gently together, so the air mass is preserved.
Be sure to taste it, and add sugar if not sweet enough.

Strawberries:
  • Beautiful freshly-picked strawberries (500 grams, 18 oz).
(you can put your favorite kind of liqueur on the berries - soak the berries for a few hours)

All three parts are put together like the in picture, immediately before it is served.
Remember it must be delicious and elegant, so be sure to avoid overfilling the plates.

Enjoy Reddit! ;)

onsdag den 13. juli 2011

Regnvejrsdag..

Mange ærger sig over en dag som idag. En dag hvor man sover alt for længe, fordi det stadig er tusmørke udenfor, grundet et massivt regnvejr der bevæger sig over land. Når man så er vågnet, ligger man lige i ti minutter ekstra og lytter til regnen der slår blidt mod ruden. Så ned til duften af nybagte crossanter, frisk lavet kaffe og stearinlys på bordet. Dette er starten på hyggens og syndernes dag. Man har nu en oplagt mulighed for at bruge vejret som undskyldning for at ligge under dynen med en god bog, eller se sin favoritserie på sin bærbar. Få bagt en masse usunde muffins (btw opskrift på rabarbermuffins er på vej), eller gøre som på billedet få skrevet lidt på sin blog. Jeg elsker regnvejrsdage, da min dårlige samvittighed pist væk er forsvundet, sekundet den første dråbe rammer ruden.

Selvom det regnede, hele dagen, afholder det mig aldrig for at shoppe. Man siger jo også at der ikke er noget der hedder dårlig vejr for en shopaholic, blot en undskyldning for at købe noget til den dårlige påklædning.
Denne dag faldt svagheden for en helt vidunderlig termo-stempelkande fra Bodum. Ja den er fantastisk og en anelse pricy. Dette er også grunden til at jeg ikke købte den for en/to år siden, hvor jeg misundelig så til, mens min svigerinde fik den i gave af min mor. Siden den dag, har jeg med et forelsket blik gået forbi den i butikken, og har lykkes at gå forbi, indtil igår. Så et neonrødt tilbudsmærke lyse op på kassen og jeg måtte kaste håndklædet i ringen. Grunden til min tilbageholdenhed gennem flere år skyldes min holdning til at betale formuer for en simpel kande. Men må nu gå til bekendelse at den er alle pengene værd og ved, jeg fortsat vil kaste min kærlighed over denne stempelkande mange år i fremtiden.

mandag den 11. juli 2011

Morgenmad



Morgenmad er efter eksperters vurdering det vigtigste måltid på dagen, men hvorfor? Når man sover bruger man protein, sukker, vand og fedt til at "reparerer" kroppen igen. Dette medføre et underskud af disse stoffer når man vågner igen, og derfor gør morgenmaden til det vigtigste måltid. Ikke kun at man får morgenmad men mere Hvad man får. Faktisk viser nye undersøgelser at den amerikanske morgenmad med æg, pandekager og bacon ikke er så dum igen. Da man ved at tilføje et stort glas vand, fylder de tomme depoter op. Personligt kan jeg ikke spise en amerikansk mogenmad særlig tit. Jeg opfylder til hverdag mine depoter med en portion havregryn/havregrød der er spæk fyldt med fibre og langsomme kulhydrater der holder gang i motoren i lang tid. Hvis tiden tillader det laver jeg en proteinshake med frosne jordbær, hindbær, en halv banan, vanilje-ekstrakt, mælk og proteinpulver. Proteinet gør at man får en større mæthedsfornemmelse i flere timer og samtidig en vigtig kilde til opbyggelse af alle celler og muskler i kroppen.
Men hvis jeg har tid og føler jeg selv har fortjent det, synder jeg og laver pandekager eller noget med bacon :o)
Jeg vil efterfølgende komme med to opskrifter på den morgenmad, jeg lavede i morges til min mor og mig.

Pynt På Væggene

Jeg tog et billede af min kat Åse, og skar hende ud med stolen. fandt noget lækkert papir der ikke havde for store motiver og brugte det som baggrund.

Man kan også tage et glansbillede som motiv.

Jeg skar billederne på et solidt skærebræt med en hobbykniv. Papiret er købt hos PLINT på købmagergade i kbh. for 6 kr. / rulle. rammerne er fundet på loppemarked, hvor man tit kan finde gamle flotte rammer for ingen penge.

torsdag den 7. juli 2011

Jordbær/rabarber saft



Der er ikke noget bedre end et iskoldt glas saft på en hed sommerdag. Denne saft er også yderst delikat med hvidvin og danskvand (1/3 af hver). Er det svært? Overhovedet ikke.

Du skal bruge:

- 1 kg. frugt (ca. 50/50 mellem jordbær og rabarbar, men hvis du har flere bær, er det helt ok)
- 700 g sukker
- 6 dl. vand

  • Frugten vaskes grundigt og kommes i en gryde med sukker og vand.
  • Koges i ca. 40 min.
  • imens rengøres 2 flasker grundigt, og skoldes med kogende vand.
  • Kom en anelse atamon eller en form for alkohol i flaskerne ex vodka for at desinficere.
  • Hæld hele molevitten gennem et klæde. Dette kan tage et par timer hvis du vil have en klar saft og derfor ikke presser saften igennem, eller 5 min. hvis du vil ha en som min :o)
  • Kom den færdige varme saft på flasker og luk.

God Fornøjelse















Jordbærdrøm


Jordbær med fløde er en velsmagende klassiker. Men måske bliver du også en anelse træt af den efter 10. dag?? Jordbær-sæsonen er netop nu over os, og mulighederne for de røde bær er mange. Her er en af mine favoritter, der vil slå benene væk under dine gæster. Jordbær i en marengsrede med en cremet mascarponecreme på toppen. Denne dessert er netop god, da man kan forberede meget af den på forhånd, der medføre mere tid sammen med gæsterne.


Marengsreder:
  • 3 æggehvider
  • 150 g. flormelis
  • sprøjtepose med stjernetyl
  1. Pisk hviderne lidt stive (10 sek.)
  2. Kom sukkeret i og pisk til massen er sej (ca. 7-10 min.)
  3. Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt mellemstore reder ud på et bagepapir.
  4. Bag rederne i ovnen ved 70 grader i 1 1/2 til 2 timer. (hvis de begynder at få farve, skru da ned for varmen.)
Mascarponecreme:
  • 3 æggeblommer (hvis æggene er øko og friske, kan jeg ikke se nogen grund til at de skal være pastoriseret, da rå æg netop er blevet frikendt for salmonella.)
  • 2-4 spsk. mascarpone
  • Smages til med flormelis (ca. 50 g)
  1. Pisk blommerne lyse og luftige (ca. 5 min.)
  2. Tag en smule af æggemassen over i mascarponen og rør det sammen.
  3. Tag mascarponemassen tilbage over i æggene og tilsæt lidt flormelis gennem en si for at undgå klumper
  4. Vend hele molevitten stille sammen, så luftmassen bevares.
  5. Smages til..

Jordbær:
  • Flotte danske nyplukket jordbær (500 gram.)
  • Evt. en god likør eller lignende bærene kan trække i et par timer.
Alle tre dele sættes sammen som på billedet, lige før den skal serveres. Husk det skal være lækkert og elegant, derfor undgå at overfylde tallerken.

God Fornøjelse :o)