Sider

lørdag den 15. maj 2010


GIFTKAGE!!!
Det kan være svært at se, men prøvede faktisk at farve denne kage grøn, men kom desværre til at ligne en sandkage istedet.. pyt skidt, smagte stadig fantastisk og hvis man bare kommer en anelse mere grøn farve i, er den lige i skabet :o)

Du skal bruge:

250g. kold smør
250g. sukker
4 æg
250g. mel
1½ tsk. bagepulver
2 spsk. Mælk
2 spsk mandel-essens
½ flaske Frugtfarve (gerne grøn)

Godt så, her er hvad du skal gøre:
1) hak smørret i stykker, og rør det sammen med sukker til det er hvidt (ca. 5 min.)
2) du ønsker at smørret skal emulgere med æggene, altså binder sig til hinanden uden at skille, og dette opnås ved at røre æggene i smørret et af gangen. (tip er at gøre dette ved høj hastighed, og vente med næste æg før du er helt sikker på det forrige æg er absorberet)
3) bagepulver og mel blandes sammen, og røres i (tip: vigtigt at der kun kommer 1½ tsk. bagepulver i, da for meget rent faktisk for kagen til at falde sammen)
4) mælk, mandel-essens og frugtfarve tilsættes og røres godt ignnem et par minutter.
5) hældes i form og bages ved 180 grader i ca. 30 min. (tip: er færdig når man kan stikke en strikkepind ned og der ikke hænger dej ved, når man hiver den op. )

Jeg tog ganske få dråber kogende vand og blandede ved flormelis og kacao, hældte i en lille pose. Skar tutten af (meget lidt) og dekorerede min kage med det.







lørdag den 1. maj 2010


Advarelse: sidste chance for guldæg

Foråret er rigtig over os, og et af tegnene på at dagene bliver længere og varmere, er blandt andet at man nu kan købe stenbiderrogn hos ens fiskemand.
En af grundene til det ikke er mindre end en gudespise, må være at det kun er i en begrænset periode man kan købe dem. Dette gør, at når man går forbi sin fiskehandler og som refleks kigger ind af vinduet, ser for første gang det år de gyldne perler blandt rødspætter og torsk, ja Der ved man at foråret rigtigt er kommet til Danmark..
Den anden grund til det er så fantastisk er den unikke smag, der i kombination med det ristede brød, cremefraiche og fint hakket rødløg gør smagsoplevelsen helt og igennem gennemført.
Da stenbiderrogn er sessionbetinget, findes de kun i en kort periode og denne periode er ved at være slut. Så tag din pung og nøgler og løb ned og få dine helt egne guldæg..
Her er en lille nem opskrift på klassiske stenbiderrogn med et lille twist.


Du skal bruge:

- Fuldkornstoastbrød

- stenbiderrogn (renset)

- cremefraiche

- rygeost

- mayonnaise

- purløg

- rødløg

Rist dit brød enten i ovnen eller en brødrister.
mix 50/50 cremefraiche og rygeost, med en anelse mayonnaise.
anret som på billedet (tip: smør lidt dressing på brødet så rognene "hænger" bedre ved)
lidt salt og peber på, og drys rødløg og purløg på til sidst..

Mere enkelt og genealt kan det ikke blive...

God fornøjelse